Marți și miercuri, cursurile în școlile și grădinițele  din București sunt suspendate integral, același regim fiind luat și în alte județe afectate de ger, viscol și ninsori.

foto Pâlșu Jean Mihai

Este vorba despre județele Brăila și Olt, Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman. 

Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași. 

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de luni, 26 februarie (ora 15:30), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Luni au fost închise școlile și grădinițele din București și județele Dolj, Constanța și Ilfov.  

“Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a ISMB”, precizează Ministerul Educației.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version