Luni se deschide anul universitar, iar mai multe instituţii de învăţământ superior din țară, precum și facultăți din cadrul acelorași universități, organizează festivități în acest sens.

foto Jean Mihai Pâlșu

La Universitatea din București (UBB), fiecare dintre cele 19 facultăţi ale Universității din Bucureşti aduc în faţa studenţilor diplomaţi – precum ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, la Facultatea de Ştiinţe Politice -, personalităţi din diverse domenii, profesori, dar şi renumiţi membri ai comunităţii socio-culturale româneşti.

Universitatea din Bucureşti are aproximativ 34.000 de studenţi şi  2.000 de cadre didactice și oferă anual peste 350 de programe de licenţă, masterat şi doctorat.

La Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti vor fi înmânate, în cadrul festivităţii de deschidere a anului universitar, diplome de excelenţă şi de merit studenţilor care au obţinut cea mai mare medie la admiterea din acest an, dar şi directorilor de colegii şi licee, în semn de apreciere pentru numărul mare de absolvenţi care au devenit studenţi la ASE.

ASE are peste 22.000 de studenţi, dintre care 6.500 sunt boboci la licenţă, aproximativ 3.000 la masterat şi 200 la doctorat.

La Cluj-Napoca, Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) îl are ca invitat la festivitate pe preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis deschide a UBB Cluj-Napoca noul an universitar 2019-2020
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version