După declarațiile mincinoase ale conducerii Spitalului Foreasca, ultramoderna Secţie de Arşi a devenit, în sfărșit funcțională. A constatat acest lucru ministrul Vlad Voiculescu, marţi, când a vizitat unitatea de spital inaugurată cu mare fast de antecesorii săi de 3 ori în ultimii doi ani.

spital

„În luna mai, în această unitate au fost trataţi 5 pacienţi arşi grav. Doi dintre ei sunt încă în tratament, unul a fost externat iar doi au fost transferaţi la Spitalul de Arşi”, a declarat, miercuri, Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

El a precizat că sala de operaţii este funcţională în prezent, în luna mai fiind efectuate 16 operaţii pentru cei 5 pacienţi.

Urgența cea mai mare este legată însă de personalul unității.

„Am să trec în revistă unele probleme la care se lucrează pentru a face unitatea pe deplin funcţională. În prezent, unitatea de arşi este organizată, şi acesta e un citat din actele administrative, „pe lângă secţia de chirurgie plastică”. Din păcate, formularea „pe lângă” nu există nici în limbaj administrativ, nici în limbaj juridic ceea ce duce la anumite probleme. Unitatea de arşi grav trebuie să fie o unitate distinctă din toate punctele de vedere, iar faptul că acum nu este, reprezintă o problemă ce trebuie rezolvată”, a spus Colintineanu.

El a punctat că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis crearea unui grup de lucru la nivelul MS, care să fie format atât din experți medicali ai Spitalului Floreasca, cât și din experți internaționali. “Aceștia vor propune într-un termen rezonabil soluții integrate”, a completat Colintineanu.

Una dintre probleme este legată de cele șase paturi din rezervele unității de arși grav care nu sunt în contract cu CNAS, dar și de barocameră.

“Este o problemă care trebuie rezolvată imediat pentru că nu se pot face decontări pe tratamente. Discuțiile cu CNAS sunt avansate în acest moment. (…) La subiectul extraordinar de discutat al barocamerei — noua amplasare a acesteia. Există un loc unde ea poate fi amplasată, dar pentru a fi alimentată cu oxigenul necesar cu o instalație separată, pentru că consumă foarte mult și altfel ar fi pusă în pericol instalația de oxigen a spitalului, trebuie avizul Primăriei sectorului 1 care este proprietarul clădirii respective. Fără avizul respectiv și procedurile de la primărie nu se poate face această conectare pentru că sunt intervenții la clădire. Sunt multe instituții, mulți actori implicați și încercăm să rezolvăm toți pașii cât se poate de repede”, a explicat purtătorul de cuvânt al MS.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version