Prezent marţi la o conferinţă de specialitate, organizată de cursdeguvernare.ro, Grigore Filip, şeful Aerostar, s-a plâns de faptul că învăţământul românesc nu produce ceea ce trebuie pentru ca economia să crească.

Grigore Filip (sursa foto desteptarea.ro)

“Învăţământul românesc e departe de nevoile economiei reale. Noi am făcut anul trecut, cu greu, 450 de angajări. E surprinzător să vezi cât de departe sunt absolvenţii de cunoştinţele de bază! Să nu ştii tu ca inginer – absolvent de facultate de profil – care e diferenţa dintre fontă şi oţel? Păi cum să mă bazez eu pe un asemenea inginer?”, se întreabă Grigore Filip.

Şeful Aerostar consideră că “învăţământul românesc nu e potrivit pentru a ne asigura dezvoltarea firmei, iar noi cheltuim foarte mult cu instruirea lor. Dar în România, problema învăţământului a ajuns aşa, un fel de cui al lui Pepelea. Şi problema nu e la absolvenţi, ci chiar în sistemul de învăţământ. Cei din sistem nu vor să se schimbe. S-au învăţat cu programe concepute astfel încât să le fie lor cât mai uşor şi sunt foarte conservatori”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version