Municipiul Piteşti va găzdui, în perioada 24-26 februarie, conferinţa intitulată “Educaţie & antreprenoriat – paralele româno-japoneze”.

Una dintre instituţiile care se ocupă de organizarea acestei conferinţe este Confederaţia Patronatelor din Industrie, Servicii şi Comerţ (CPISC).

Iar într-o avanpremieră a evenimentului din weekend, Adrian Izvoranu, preşedintele Confederaţiei respective, a susţinut o conferinţă de presă chiar la Piteşti.

Cu această ocazie, şeful CPISC s-a declarat extrem de nemulţumit de învăţământul din România precizând că “noi încă avem un tip de învăţământ care produce absolvenţi pe stoc. Asta înseamnă că avem foarte mulţi posesori de una sau mai multe diplome de toate mărimile, culorile şi gradele, dar avem foarte puţini absolvenţi ai acestor forme de învăţământ care îşi găsesc un loc de muncă în domeniul respectiv sau dacă şi-au găsit un loc de muncă sunt chiar utili la locul de muncă respectiv”.

Izvoranu susţine că lipsa unei legături între învăţământ şi practică este o problemă veche şi arhicunoscută, dar a rămas la nivel de “expresie”.

Pe de altă parte, şeful CPISC vorbeşte şi de lipsa unei culturi antreprenoriale la absolvenţii din România şi spune că “aceştia ar trebui învăţaţi să-şi înfiinţeze propriile afaceri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version