Doctorul Alexandru Bucur, șeful Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului “Prof Dr. Dan Theodorescu”, a deschis, miercuri, evenimentul intitulat Zilele Prevenirii Cancerului Oral și care are loc miercuri și joi la unitatea amintită.

Cu această ocazie, doctorul Alexandru Bucur a ținut să tragă un semnal de alarmă în legătură cu numărul tot mai mare de cancere înregistrate la nivelul cavității bucale în România.

Conform doctorului Bucur, numărul acestor cancere a crescut constant în ultimii patru ani și am ajuns să depășim bariera a 500 de cancere depistate anual.

Medicul susține însă că “dacă ar fi numai acest lucru, poate nu ar fi atât de îngrijorător, însă specificitatea cancerului cavității bucale este un grad mare de limfofilie, ceea ce aduce după sine adenopatiile metastatice și metastazele la distanță. În consecință, durata de supraviețuire este relativ scurtă, și mă refer la o durată de 18-24 de luni în contextul în care aceste leziuni canceroase nu sunt identificate, nu sunt tratate, iar pacientul se prezintă într-un stadiu tardiv. Din cele peste 500 de cazuri, mai mult de 60% vin într-un stadiu depășit atât chirurgical, cât și al terapiei complementare, și mă refer la radio chimio terapie”.

Mai mult, se vorbește și despre faptul că, dacă de obicei acest tip de cancer apărea mai frecvent la pacienți de 60-65 de ani, acum apare mai des la cei de 40-45 de ani și chiar și la copii.

În cadrul evenimentului amintit, doctorii de la Spitalul “Prof. Dr. Dan Theodorescu” oferă consultații gratuite, miercuri și joi, pentru depistarea eventualelor probleme. Iar medicul Alexandru Bucur anunță că doar pentru ziua de miercuri s-au înscris la control peste 300 de persoane.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version