Sindicalișii din sănătate au ieșit scindați de la negocierile de luni  cu premierul Marcel Ciolacu: „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele, Sanitas e mulțumit de oferta de 20% în plus la salarii (cu tot cu cei 5% primiți de toți bugetarii), în 2 tranșe.

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) vor continua acţiunile de protest, cu un miting pe 11 martie, a anunțat Viorel Rotilă, negociator-şef.

„Prima concluzie, deşi Guvernul a anunţat o creştere a anvelopei salariale pe anul 2024, care ar însemna o creştere medie a salariilor, a veniturilor medii salariale, tot cu 20%, constatăm că ceea ce a anunţat public Guvernul iniţial nu mai este adevărat. Creşterea totală pe modelul pe care-l doreşte Guvernul, creşterea veniturilor salariale în medie ar fi doar de 13,9%. Cu alte cuvinte suntem la un fel de joc de alba-neagră, o ofertă făcută publică pe site-ul Guvernului nu mai este valabilă “, a declarat Rotilă, precizând că Executivul propune o creştere a salariilor de bază cu 20% pe anul 2024 şi nu a veniturilor salariale.

Preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, s-a declarat mulțumit de rezultaul negocierilor: „Important este că vom primi acei 15% plus 5% care, deja, merg de la 1 ianuarie. Deci, salariile de bază vor creşte în următoarea perioadă cu cei 5% pe care i-au dat de la început, plus 15% pe care ni i-a promis Guvernul”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version