Sindicaliștii din Educație se declară păcăliți de politica dusă de guvernul Tudose și anunță că din 2 octombrie vor ieși în stradă.

Marea problemă o reprezintă salariile, pentru că dacă impunerea contribuțiilor trece de la angajator la angajat, atunci remunerațiile nu vor mai fi mărite, în termeni reali, cu sumele promise.

O eventuală creștere de 25% ar fi, de fapt, una de doar 4-5%, iar una de 50% nu ar însemna, de fapt, o creștere reală mai mare de 25%.

Tonul protestelor l-a dat Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, membrii acestui for precizând că “oricum pierdem peste 3% din venitul brut pentru că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut”.

Reprezentanții FSLI au transmis Guvernului că au următoarele doleanțe: “Începând cu cel târziu data de 1 octombrie 2017, sporurile salariale să se calculeze prin raportarea la actualele salarii de bază; La rectificarea bugetară care se va face până la sfârşitul anului 2017, să fie cuprinsă suma necesară pentru plata sentinţelor judecătoreşti; Până la sfârşitul acestei luni să se găsească o soluţie, astfel încât salariile nete din învăţământ, în anul 2018 să crească într-un procent mai mare decât cel anunţat de Executiv”.

În cazul în care aceste doleanțe nu vor fi asumate strict, pe 2 octombrie, între orele 12.00 și 14.00, vor fi pichetate prefecturile din reședințele de județ, iar pe 4 și 5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version