Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au demarat un protest de ultim oră.

elevi profesor , scoala

Sindicaliştii solicită Guvernului modificarea Legii pensiilor în aşa fel încât profesorii să se poată pensiona cu trei ani mai devreme decât în mod normal.

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, consideră că “se impune crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii pentru că avem foarte mulţi  colegi depistaţi cu probleme grave de sănătate sau afectaţi de nivelul mare de suprasolicitare neuropsihică şi care nu pot ieşi la pensie. Ei sunt obligaţi fie să meargă în continuare la serviciu, având o stare degradată a sănătăţii, fie să stea în concediu medical”.

Cei de la FSLI susţin că s-a ajuns la această situaţie pentru că “în sistemul educaţional românesc, un cadru didactic este nevoit, în acest moment, să lucreze chiar şi cu 38 de elevi la clasă, în acelaşi timp. Acest lucru înseamnă: o atenţie sporită atât la fiecare elev în parte, cât şi la propria persoană, cadrul didactic fiind considerat model; un grad mare de responsabilitate faţă de elevi şi pregătirea acestora; un consum psihic deosebit pentru activităţile desfăşurate atât în timpul orelor, cât şi în timpul pregătirii acestora; un efort considerabil în ceea ce priveşte nu doar conduită, cât şi pregătirea profesională; adaptabilitatea la fiecare elev în parte, mai ales acolo unde sunt şi cazuri speciale. Toate acestea se traduc printr-un singur termen: epuizare”. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version