Mii de angajați din Sănătate sunt extrem de nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat problema salariilor scăzute și anunță că vor intra în grevă generală din 11 mai.

Greva generală va fi prefațată de o grevă de avertisment ce va avea loc pe 7 mai. 

Anunțul a fost făcut de Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas. Acesta a precizat că, în urma implementării noii legi a salarizării și noului regulament al sporurilor, doar 15% dintre angajații din Sănătate au beneficiat de creșteri semnificative de salarii.

În schimb, peste 50% dintre angajații din Sănătate au avut scăderi salariale de la câteva zeci de lei până la 1.400 de lei.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a propus ca salariile angajaților să fie majorate din veniturile proprii ale spitalelor, dar sindicaliștii susțin că directiva respectivă încă nu a ajuns la spitalele din țară și că oricum ei nu pot pune în practică o asemenea directivă pentru că riscă să ajungă după gratii.

Sindicaliștii sunt declară dezamăgiți și de faptul că “noi practic am fost mințiți în față când doamna ministru a spus că doar la aproximativ 10% dintre angajați scad salariile. Merităm mai mult respectiv”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version