Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a declarat vineri “surprinsă” de declarațiile purtătorului de cuvânt al Maternității Giulești, potrivit cărora medicii vor pleca în străinătate dacă vor fi dați în judecată de părinții bebelușilor care au fost infectați cu stafilococ auriu.

“Din punctul meu de vedere lucrurile sunt incalificabile, eu nu pot să iau măsuri împotriva purtătorului de cuvânt. Este apanajul conducerii spitalului să o facă”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.
 
“În spitale au mai fost focare, dar lucrurile s-au desfășurat corect”, a adăugat ministrul Sănătății.
 
Sorina Pintea a precizat că în urma discuțiilor cu Direcția de Sănătate Publică a rezultat că sistarea internărilor în maternitate este o măsură suficientă, deoarece, în cazul închiderii maternității, pacienții internați în acest moment ar trebui transferați în alte spitale și ar exista riscul ca și bacteriile să ajungă și în alte spitale.
 
“Sistemul îl facem noi. Este foarte ușor să dăm vina pe sistem. Vina e punctuală, a oamenilor. Am fost ironizată când am spus că nu știm să ne spălăm pe mâini și când am trimis controale la maternitățile din București. (…) Respectarea procedurilor este responsabilitatea directorului medical, a asistenților șefi de pe fiecare secție. Dacă fiecare am face ce scrie în fișa postului, nu am mai avea discuții despre sistemul de sănătate”, a mai spus Sorina Pintea. 
 
“Ascunsul sub preș este o chestiune națională. Nu o instituție este de vină. Sunt de vină oamenii și trebuie să-i sancționăm dacă au greșit”, a adăugat ministrul Sănătății.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version