Că în spitalele din România trebuie să te duci cu  buzunarele burduşite de bani, deşi avem condiţii mizere, nu mai este niciun secret.

Însă de această realitate au început să se declare dezamăgiţi inclusiv refugiaţii sirieni, cei care au plecat din ţara natală din cauza războiului civil.

Conform digi24.ro, avocaţii Wassim Mareshli şi Nour Barkoumi se gândesc serios să plece către vestul Europei, deşi au depus solicitări de azil în România.

Femeia a adus de curând, pe lume, primul copil al familiei, dar cei doi tineri sirieni au rămas consternaţi de condiţiile din spitalele de la noi.

“Aici, când intri în spital, trebuie să dai bani în stânga şi în dreapta. Nu lucrează nimeni fără să dai bani! Plus bonusul consistent pentru doctor. La noi, după ce naşte soţia, există un obicei ca tatăl să aducă ceva dulce şi să împartă la toată lumea, dar nu bani ca să facă treaba”, a fost mesajul transmis de cei doi sirieni.

Wassim Mareshli şi Nour Barkoumi sunt doi dintre cei aproape 600 de refugiaţi care au ajuns anul trecut în România din taberele de migranţi instalate în Italia şi Grecia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version