Unitatea de transfuzii a Spitalului Clinic CF2 a intrat în atenţia autorităţilor după ce, în urmă cu aproape o lună, unei paciente i s-a făcut o transfuzie cu o altă grupă de sânge decât cea pe care o avea.

sursa foto certitudinea.ro
sursa foto certitudinea.ro

Femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale ginecologice, iar ulterior i s-a făcut transfuzia greşită. Pacienta a ajuns în stare gravă la Spitalul Universitar, unde a supravieţuit cu şansă.

Până acum, doar o asistentă a fost amendată cu 700 de lei, însă procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis un dosar penal in rem şi în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta va decide dacă vina pentru transfuzia greşită trebuie atribuită şi unui medic sau nu.

Între timp, inspectorii de la DSP Bucureşti au început să menţină sub supraveghere unitatea de transfuzii de la Spitalul Clinic CF2, iar marţi ei vor merge în control la faţa locului pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea unităţii de transfuzii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version