Ministerul Sănătăţii a lansat Planul Naţional de supraveghere a infecţiilor nosocomiale şi monitorizare a utilizării antibioticelor şi a antibiotico-rezistenţei, în cadrul căruia vor fi evaluate într-o primă etapă 70 de spitale, pe baza unor chestionare, a anunţat secretarul de stat Victor Strâmbu.

spital 

Chestionarele  vor ajunge în cel mult 30 de zile în spitale iar acestea vor trebui să le completeze în cel mult 14 zile şi să le transmită Direcţiei Naţională de Sănătăte Publică, pentru a fi analizate de specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică.

“S-a constituit un grup tehnic de lucru, alcătuit din câteva persoane cu diverse specialităţi, microbiologie, epidemiologie, boli infecţioase, sănătate publică şi colegii din Ministerul Sănătăţii, care au adoptat direcţii de acţiune în perioada următoare” a declarat luni, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

“În decurs de un an de zile ne dorim să punem bazele unui sistem care să răspundă de capacitatea de diagnostic, să ameliorăm capacitatea de diagnostic, să reuşim să facem training personalului din spitale. Apreciem un număr de 70 de spitale care să fie incluse în acest proiect”, a adăugat el.

Ministerul Sănătăţii vrea ca în 5 ani toate spitalele din România să aibă bine pus la punct un sistem de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version