Caz incredibil petrecut la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Bucureşti.

spitalul_de_urgenta_floreasca_bucuresti_21015800

17 medici care asigurau Serviciul de Primiri Urgenţe al SMURD au anunţat că şi-au dat demisia din cauza managementului defectuos aplicat de liderul spitalului, medicul Sorin Păun.

UPDATE 2: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a chemat la discuții pe protestatari. Este însă pentru a 3-a oară în ultima vreme când discută cu ei, fără să fo soluționat problema.

UPDATE: Managerul spitalului susține însă că demisionarii refuză să facă gărzi și să prezinte medicamentele acordate fiecărui pacient: “Am cerut ca tot ceea ce este cumpărat să ajungă la pacienți. Nu să le ascundem în geantă sau prin dulapuri. Vreau scris consumul de medicamente pentru fiecare pacient. Este un grup de interese”.

Întrebat la Realitatea TV dacă medicii sunt manipulați, Păun a răspuns: “Da!”.

Medicii demisionari au acuzat că există mari probleme în întreaga unitate spitalicească.

“Managerul Sorin Păun a refuzat să semneze pentru achiziţionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni şi dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte. Din punctul nostru de vedere, peste două săptămâni SMURD Bucureşti se închide. Nu doar UPU SMURD Floreasca! Închidem avion SMURD, elicopter SMURD Bucureşti, maşinile cu medic, nu va mai exista dispecerat pe Bucureşti, care efectuează dispecerizarea şi pe toată regiunea de sud a ţării. De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele. Întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, au amenințat ei.

Demisionarii reclamă și presiunea psihologică la care au fost supuşi în ultimele luni. Ei susţin că au înregistrări în care managerul Sorin Păun i-a înjurat şi ameninţă că există şi alţi medici ai Spitalului care îşi vor depune demisiile în următoarele zile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version