Spitalul Județean din Deva va fi condus de medici militari timp de circa o lună, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care s-a deplasat la fața locului, declarând că situaţia este dificilă, dar nu la fel ca la Suceava.

sursă foto MApN

La spital au ajuns deja cadrele militare, care au preluat conducerea unității medicale.

Nelu Tătaru a precizat că la acest spital nu au fost respectate procedurile și că că nici anchetele epidemiologice nu au fost făcute:

„Am instalat manager militar la spitalul din Deva. Nu există circuite, iar cele care există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical”. 

Ministrul a asigurat că tot personalul spitalului va fi testat pentru coronavirus, iar cei care vor lucra în continuare în unitatea medicală vor fi cazați la hotel, nu vor mai putea să meargă acasă de la serviciu. 

Întrebat dacă direcția de sănătate publică – despre care se știe că este numită politic – nu și-a făcut treaba, ministrul a replicat: „Nu pot să spun că cineva și-a făcut treaba. Altfel, nu eram eu aici”.

În acest moment, în spital sunt 111 pacienți, din care 89 confirmați cu coronavirus, a precizat ministrul.

Nelu Tătaru a mai spus că spitalul de la Deva rămâne la spital Covid, dar la UPU vor fi primiți toți pacienții și direcționați în funcție de patologie.

Ministrul Sănătății se va deplasa la Cluj Napoca și mai apoi la Sibiu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version