Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” au anunţat că cinci dintre răniţii din “Colectiv” internaţi aici au fost transferaţi, ulterior, în spitale din străinătate şi se află în stare stabilă.

sursa foto: curentul.info
sursa foto curentulinfo

Doi pacienţi trecuţi pe la Spitalul Militar Central au ajuns în Marea Britanie, alţi doi sunt internaţi în Olanda, la Rotterdam, iar o pacientă este internată într-o clinică din Viena.

În legătură cu pacienţii din Marea Britanie, reprezentanţii Spitalului Militar Central anunţă că “unul a fost supus, miercuri, unei intervenţii chirurgicale de grefare, fără probleme post-operator, iar la celălalt s-a început deja acordarea tratamentului în ambulatoriu, pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care va beneficia de control şi pansament zilnic al plăgilor”.

Despre pacienţii din Olanda se spune că “pacientul care fusese intubat nu mai necesită suport respirator, având evoluţie medicală favorabilă, iar la celălalt s-a început acordarea tratamentului în ambulatoriu, pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care va beneficia de control şi pansament zilnic al plăgilor, precum şi de continuarea programului de recuperare”.

În legătură cu pacienta trecută prin Spitalul Militar Central şi ajunsă la o clinică din Viena trebuie precizat că “se află într-o stare medicală stabilă, cu evoluţie favorabilă, atent monitorizată de medici curanţi, în vederea stabilirii conduitei terapeutice chirurgicale ulterioare. Aceasta beneficiază de asistenţă psihologică”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version