Problema tăierii locurilor de la unitățile de învățământ ale căror șefi nu susțin guvernarea PSD-ALDE devine tot mai dură.

Primii care au decis să ia o măsură concretă împotriva acestor tăieri sunt studenții Universității de Vest Timișoara.

În anul în care universitatea respectivă a apărut pentru prima dată în topul celor mai bune universități din lume, statul a redus considerabil numărul locurilor bugetate.

Iar studenții se tem că acest lucru înseamnă “diminuarea bugetului alocat procesului educațional și serviciilor dedicate studenților”.

Deocamdată, studenții din Timișoara au intrat în grevă japoneză, mizându-se pe un protest pașnic al tuturor celor care vor purta banderole albe.

“Din păcate, asistăm la o situaţie tragică, în care universităţi de top din România sunt neglijate prin tăierea unor locuri pe criterii total netransparente, studenţii neştiind nici în momentul de faţă motivul din spatele acestei decizii. Considerăm că trebuie să fim solidari cu celelalte universităţi afectate de tăierea locurilor bugetate, cu atât mai mult cu cât universitatea în care am ales să studiem se confruntă cu aceleaşi provocări. Nicio tăiere de locuri nu este bine văzută din punctul nostru de vedere, pentru că poate crea un precedent, acesta ducând în cele din urmă la scăderea calităţii serviciilor pentru studenţi şi la creşterea taxelor acestora, din pricina subfinanţării universităţilor care de ani buni reprezintă România în topurile internaţionale. Dorim ca deciziile ce privesc mediul universitar din România să fie luate într-un mod cât mai transparent şi echitabil pentru toate universităţile, care să le ofere încredere studenţilor şi întregii societăţi într-un viitor mai bun”, a declarat Ovidiu-Marian Boldor, preşedinte Organizației Studenților din Universitatea de Vest Timișoara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version