Un studiu psihologic asupra efectelor incendiului din clubul Colectiv, realizat pentru a se înțelege prin ce trec oamenii afectați de astfel de evenimente și cum pot fi ajutați mai bine va fi realizat timp de un an, de Departamentul de Psihologie al Universității din București și Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

ciolos si ministrul achimas cadariu la spital, colectiv

Cercetarea este derulată în mediul online și se adresează tuturor persoanelor care au fost afectate în mod direct sau indirect de tragedia de la clubul Colectiv.

“Studiul investighează efectele evenimentelor stresante sau traumatice asupra oamenilor, precum și modalitățile în care oamenii se adaptează unor astfel de circumstanțe”, precizeazăUB, pe pagina sa de web.

Studiul este coordonat de prof. dr. Cătălin Nedelcea și conf. dr. Diana Vasile.

Participarea la studiu presupune răspunsul repetat, în 4 momente sau sesiuni diferite, la câteva chestionare. Timpul total solicitat pentru participarea la studiu este de aproximativ 2 ore, în jur de 30 de minute pentru fiecare sesiune.

“Toate acestea pot sta ca bază pentru recomandarea unor modalități corecte de intervenție psihologică, prin care oamenii pot fi efectiv ajutați. Din acest motiv, recomandarea adresată participanților este aceea de a răspunde cu onestitate la întrebările adresate, descriind cât mai fidel ce li s-a întâmplat după tragedia petrecută în clubul Colectiv. Păstrarea confidențialității informațiilor oferite prin participarea la cercetarea de față este garantată”, se menționează pe site-ul UB.

Pentru orice întrebare sau informație, persoanele interesate se pot adresa la email adrian.gorbanescu@yahoo.com.

În urma incendiului din Club Colectiv – 30 octombrie 2015, București – au murit 64 de tineri iar peste 100 au fost spitalizați și au rămas cu răni și traume pe viață.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version