Sute de sindicaliști din Sănătate au ieșit marți în stradă pentru a protesta în dreptul sediului Ministerului Sănătății.

sanitas

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile au solicitat anularea în instanță a grevei inițiate de ei pe 31 octombrie, pe motiv că greva respectivă ar fi ilegală.

De asemenea, sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu au început să negocieze un nou contract colectiv de muncă în condițiile în care actualul acord expiră la 31 decembrie.

Nu în ultimul rând, sindicaliștii vor să facă presiuni pentru ca ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să dispară rapid din peisaj. Primului i se reproșează faptul că nu și-a respectat promisiunile asumate în urma negocierilor. Celui de-al doilea i se reproșează că a avut o atitudine sfidătoare când a solicitat în instanță anularea grevei.

“Ați văzut atitudinea sfidătoare a ministrului Sănătății. Încă o dată se dovedește că efectiv suntem batjocoriți. Noi suntem aici în stradă să tragem un semnal de alarmă că în data de 31 decembrie ne expiră contractul colectiv de muncă. Dânșii ar fi trebuit acum câteva zile să înceapă negocierea de contract colectiv de muncă. Noi ne vom continua protestele până când ne vom atinge obiectivele în așa fel încât să reglementăm relațiile de muncă pentru cei peste 231.000 de salariați din sistemul de sănătate. Atrag atenția, dacă tot au reușit să dea greva noastră ilegală, noi mergând pe procedură, respectând toate drepturile, îi anunțăm că din acest moment începem să rediscutăm în cadrul federației Sanitas de procedurile de legalitate în așa fel încât, în momentul în care nu vom mai avea contract colectiv de muncă să reintrăm în grevă generală”, a declarat Marius Sepi, prim viecepreședinte al Federației Sanitas.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version