Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Tavanul unei şcoli a căzut peste 4 elevi, în jud. Sibiu. Primarul dă vina pe copiii care trântesc ușa

Tavanul fals al unei clase din şcoala situată în localitatea Loamneș, județul Sibiu, a căzut peste patru elevi, iar primarul Maria Greavu dă vina pe vânt, pe porumbei și, nu în ultimul rând, pe copiii care trântesc ușa clasei.

În sala de clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumătate de oră înainte ca acesta să se prăbuşească.

„Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină. Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. (…) Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile”, a explicat edilul.

Unul dintre copii, de 11 ani, a rămas internat în Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, ceilalți trei fiind lăsați să plece acasă.

avanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării, de doi ani de zile, a expirat.

USR a transmis printr-un comunicat de presă că are soluţii, ca să nu mai cadă tavane în şcoli peste elevi.

„În Comuna Loamneş funcţionează patru şcoli, în Loamneş, Haşag, Alămor şi Armeni. Pe lângă cheltuielile cu întreţinerea, încălzirea şi iluminatul respectivelor clădiri, trebuie să adăugăm şi cheltuielile cu plata salariilor profesorilor şi a personalului auxiliar, ceea ce nu este deloc eficient. Însă problema majoră este faptul că elevii învaţă în clase simultane, chiar şi trei clase pentru o învăţătoare. USR propune aducerea tuturor elevilor în şcoala de la Loamneş, unde elevii ar putea studia în clase de sine stătătoare, acest lucru asigurând creşterea calităţii actului educativ”, a declarat Daniela Ghiţă, profesor pentru învăţământul primar, preşedinte al USR Loamneş.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv