Joi, 14 noiembrie, cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”, locuitorii Sectorului 1 ai Capitalei care doresc să-și evalueze starea de sănătate vor beneficia gratuit, pentru al treilea an consecutiv, de teste de glicemie și de măsurarea tensiunii arteriale.

Campania, organizată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman din str. Caraiman nr. 33 A, se va desfășura, de către o echipă de medici și asistenți medicali, între orele 09:00 – 18:00.

În plus, în intervalul 09:00-16:00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să își evalueze starea de sănătate.

Acțiunea va continua și pe 15 noiembrie, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenței nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM “Spiru Haret” – Școala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul 09:00 – 19:00.

Complexul Multifuncțional Caraiman dispune de 17 cabinete medicale, printre care de ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc. 

Tot aici a fost deschis un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18.00 și transportați înapoi la domiciliu.

Ultima investiție majoră pentru creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 o constituie inaugurarea celui mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.

Doamnele care locuiesc în Sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version