Profesorul Universitar Doctor Mihaela Bălgrădean, de la Spitalul Marie Curie, din București, a anunțat că au revenit cazurile de copii diagnosticați cu Sindrom Hemolitic Uremic.

copil-spital, bebelus

În aceste moment, trei copii de un an sunt internați la Marie Curie cu SHU, iar dintre aceștia unul se află în stare foarte gravă.

“Avem trei cazuri. Doi sunt din Craiova și unul din București. Toți trei au vârsta în jur de un an. Două sunt fetițe și unul băiețel. Unul dintre cei trei copii este în stare foarte gravă, iar un altul prezintă anemie severă, însă nu este dializat. Doi sunt dializați peritoneal”, a fost mesajul cutremurător transmis de medicul Mihaela Bălgrădean.

Conform specialiștilor, Sindromul Hemolitic Uremic este o afecțiune care apare în urma distrugerii premature a celulelor roșii din sânge. Boala se caracterizează prin insuficiență renală acută, anemie și o scădere severă, bruscă a numărului de trombocite. Trombocitele au un rol esențial în coagularea sângelui. Insuficiența renală apare pentru că vasele de sânge de la nivelul acestora se înfundă cu cheaguri. Cele mai multe cazuri de sindrom hemolitic uremic se dezvoltă la copii după o perioadă cuprinsă între 2 și 14 zile de diaree – episoade care sunt de multe ori sângeroase – din cauza infecției cu o anumită tulpină a bacteriei Escherichia coli (Ecoli).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version