Trei dintre răniţii în incendiul din clubul Colectiv au murit la Spitalul de Arşi în urma unor infecţii contractate în spital, a recunoscut, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, după dezvăluirea făcută la tolo.ro de un medic din această instituţie.

sursa foto: curentul.info
sursa foto curentulinfo

“Sunt trei pacienţi decedaţi, fiecare medic curant a anunţat familia, nu era să se ascundă infecţia”, a precizat Stănculea.

La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti au fost internaţi 27 de răniţi din clubul Colectiv iar 6 dintre ei au decedat, 3 în urma unor infecţii nosocomiale de mai mare amploare.

Întrebat de jurnalişti dacă cei 3 răniţi mai erau în viaţă dacă nu făceau astfel de infecţii, Stănculea a spus că nu poate face o astfel de declaraţie, pentru că leziunile pulmonare, inhalatorii erau extrem de severe.

Medicul a precizat că şi alţi pacienţi au infecţii nosocomiale, dar la cei trei acestea au fost de o anvergură mai mare decât la alţii.

Stănculea a confirmat că la Terapie Intensivă există o singură baie pentru pacienţi, dar a precizat că pacienţii nu sunt spălaţi unii după alţii, ci după ce se face sterilizarea.

Despre posibilitatea ca răniţii decedaţi în urma infecţiilor contractate în spital să fi scăpat cu viaţă dacă ar fi fost transferaţi rapid la spitale din străinătate, dr. Stănculea a precizat că “sunt supoziţii”, arătând că au fost şi pacienţi care au decedat acolo, dar nu poate spune dacă din cauza infecţiilor nosocomiale.

Adrian Stănculea a explicat că în cazul marilor arşi există riscul contaminării deoarece nu mai au protecţia dată de piele. În cazul celor răniţi în Colectiv exista şi infecţia de căi respiratorii, plămânii fiind afectaţi suplimentar.

În seara incendiului din clubul Colectiv (30 octombrie) au murit 27 de tineri, dintre care 26 la faţa locului şi unul în drum spre spital. Ulterior au mai decedat 33 dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

În prezent se mai află înternaţi 61 de tineri în ţară – dintre care 6 în stare gravă şi critică – şi 30 în străinătate.

author avatar
Madalin Bulf
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version