Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Trei spitale militare redeschid sectoare pentru tratarea pacienţilor cu COVID

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se pregătește de un nou val al pandemiei și redeschide trei spitale militare pentru tratarea pacienţilor cu COVID – la Sibiu, Cluj-Napoca şi Timişoara, după ce miercuri au fost înregistrate 9.106 cazuri noi de infectări, potrivit Ministerului Sănătăţii. 

Astfel, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” va redeschide, joi, sectorul pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziţie cinci paturi.

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID-19 cu cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate, se arată într-un comunicat al MApN, transmis miercuri seară.

La solicitarea prefecturii şi a DSP Timiş, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara din data de 22 iulie, numărul de pacienţi internaţi crescând progresiv până la 19 pacienţi internaţi în prezent.

Totodată, Direcţia medicală a MApN a dispus unităţilor sanitare din subordine verificarea capabilităţilor de suport COVID-19 pentru a permite reoperaţionalizarea promptă a acestora în termen de maximum 72 de ore de la solicitare şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităţilor locale şi centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, se precizează în comunicat.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv