Profesorul Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în urmă cu câteva săptămâni.

Aniţei este acuzat de fraudă cu fonduri europene. Iar miercuri, membrii Comitetului Director al Colegiului Psihologilor şi cei ai Consiliului aceleiaşi instituţii au votat, în unanimitate, suspendarea din funcţia de preşedinte a lui Aniţei.

Urmează ca membrii Colegiului să aleagă un nou preşedinte al instituţiei, dar există informaţii conform cărora Aniţei, convins că va scăpa basma curată în cazul dosarului penal deschis pe numele său, vrea să-şi impună un apropiat în fruntea Colegiului tocmai pentru a continua să controleze situaţia.

Până la organizarea de alegeri, Colegiul Psihologilor va fi condus, la nivel de preşedinte interimar, de profesorul Florinda Golu, preşedintele comisiei de metodologie.

Situaţia rămâne însă una tensionată în condiţiile în care apropiaţii Florindei Golu îi acuză pe oamenii lui Mihai Aniţei că au ocupat abuziv sediul Colegiului şi au cerut în instanţă evacuarea acestora.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version