Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva Diabetului, Roche Diabetes Care a lansat o campanie pentru creşterea gradului de informare a femeilor asupra diabetului care apare în timpul sarcinii – diabetul gestaţional.

Conform definiţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diabetul gestaţional este o creştere a nivelului de glucoză în sânge, care apare în timpul sarcinii, ceea ce creşte riscul unor probleme de sănătate, atât pentru mamă cât şi pentru copil.

Acest tip de diabet apare, în general, în a doua jumătate a sarcinii, însă poate fi diagnosticat uşor, prin testul de toleranţă la glucoză (TTG). Acest test se poate efectua la medic, între săptămânile 24-28 ale sarcinii.

Campania are rolul de a informa femeile care işi doresc să aibă un copil cu privire la riscul apariţiei acestui tip de diabet. Astfel, pe site-ul www.viatacudiabet.ro, femeile pot citi informaţii generale despre diabetul gestaţional, simptome şi cauze, factori de risc, diagnostic şi tratament.

De asemenea, pentru că stilul de viaţă şi regimul alimentar joacă un rol esenţial în gestionarea acestui tip de diabet, femeile pot găsi pe acest site şi exemple de exerciţii fizice şi de alimentaţie sănătoasă, care împreună pot avea un efect benefic asupra sănătăţii mamei şi a copilului.

“Diagnosticarea acestei boli dar şi urmarea unui tratament adecvat şi a unui stil de viaţă şi o alimentaţie sănătoasă sunt deosebit de importante, deoarece diabetul gestaţional poate duce la apariţia unor probleme de sănătate ce pot afecta atât mamele, cât şi copilul, înainte şi după naştere. Tratamentul potrivit ajută femeile însărcinate să dea naştere unui copil sănătos, de aceea este important ca femeile să poată găsi informaţiile necesare pentru a trece cu bine peste problemele generate de această boală”, a declarat Andrei Foisor, Head of Roche Diabetes Care România.

Potrivit statisticilor, una din 7 femei însărcinate dezvoltă diabet gestaţional în timp ce jumătate din femeile diagnosticate vor dezvolta diabet de tipul 2 în următorii 5-10 ani după naştere.

Ziua mondială de luptă împotriva diabetului promovează anul acesta prevenţia diabetului de tip 2, prin creşterea accesului femeilor la informaţie, diagnostic şi tratament. La nivel global, 199 milioane de femei trăiesc cu diabet, număr ce se estimează că va creşte până la 313 milioane în 2040.

Factorii de risc ce contribuie la apariţia diabetului gestaţional

• Supraponderarea înainte de sarcină (când greutatea corporală este cu 20% mai mare decat greutatea corporală ideală)

• Creşterea excesivă în greutate în primele şase luni de sarcină

• Antecedente familiale de diabet (fraţi, surori, părinţi)

• Glicemia crescută înainte de sarcină, în perioada de repaos alimentar, sau toleranţă la glucoză redusă

• Naşterea unui copil mare la o sarcină anterioară (>4kg)

• Probleme de obstetrică la sarcinile precedente (întreruperi de sarcină, malformaţii, deces fetal intrauterin)

• Diabet gestaţional la sarcina anterioară

• Vârstă mai mare de 35 de ani

• Zahăr în urină sau o cantitate crescută a lichidului amniotic

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice şi de diagnostic, ce inovează continuu cu scopul de a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care îşi propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiţii posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central.

Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului.
Fondată în 1896, compania Roche este în permanenţă în căutarea celor mai bune soluţii pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratarea maladiilor, aducându-şi astfel o contribuţie sustenabilă în societate.

29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 ţări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajaţi la nivel global.

În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elveţieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche România

Prezent pe piaţa românească încă din perioada interbelică, Roche îşi redeschide reprezentanţa locală în anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înfiinţeze societatea comercială S.C. Roche România SRL, urmând ca activitatea reprezentanţei din Bucureşti să fie preluată de compania locală nou înfiinţată.

Roche oferă produse şi servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenţie, tratament şi până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.

Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice şi divizia de diagnostice – sunt prezente pe piaţa din ţara noastră, oferind produse şi servicii de înaltă specializare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version