UPDATE: Sindicaliștii au fost chemați la negocieri la Guvern, pentru ora 16.00.

Profesorii protestează în fața Guvernului, joi, în a 4-a zi  revoltați că reprezentanții Guvernului Ciucă le oferă doar vouchere sociale, în loc de creșterile salariale prevăzute în lege încă din anul 2017.

Aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ au manifestat la Guvern, apoi au pornit în marț prin centrul Capitalei, până la Parlament.

Și în marile orașe din țară au loc proteste, inclusiv la Sibiu, unde profesorii l-au așteptat cu huiduieli pe președintele Klaus Iohannis, venit în vizită.

Premierul Nicolae Ciucă, ocupat cu rotativa guvernamentală, nu s-a dus miercuri la sediul FSLI unde a fost invitat de sindicate la negocieri, însă a trimis 4 miniștrii și pe secretarul general al Guvernului să-i convingă pe profesori să se întoarcă la catedră.

Ministrul Educației, Ligia Deca (PNL), și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu (PSD) le-au propusă sindicaliştilor două vouchere: unul în iunie, de 1.000 de lei, iar altul în octombrie, de 1.500 de lei, bani  ce ar urma să fie oferiți prin intermediul unor carduri.

În plus, personalul nedidactic ar primi și el un card de 500 de lei, în iunie, și altul, cu aceeași sumă, în octombrie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version