Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

USR cere verificarea tezei de doctorat a lui Cîmpeanu „la pachet” cu a lui Ciucă, de către CNATDCU

USR l-a luat în colimator pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în privința tezei sale de doctorat, despre care spune că „nimeni nu a văzut-o”, așa că cere ca aceasta să fie analizată de CNATDCU„la pachet” cu lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat.

„S-a împlinit un an de când ministrul Sorin Cîmpeanu, vrând să se prezinte drept ‘un exemplu personal’ şi să răspundă acuzaţiilor că îşi ţine teza de doctorat la secret, a cerut Universităţii de Ştiinţe Agronomice să-i analizeze teza, după care să o trimită la CNATDCU, consiliul cu rol central în analiza plagiatelor. Nu se ştie dacă, în anul scurs, i-a verificat cineva teza ministrului Educaţiei, pentru că atât Universitatea, pe care Sorin Cîmpeanu a condus-o ani buni în calitate de rector, cât şi Ministerul Educaţiei refuză să ofere informaţii”, a scris liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ministrul Cîmpeanu ar folosi proiectele noilor legi ale Educaţiei “pentru a oferi protecţie” plagiatorilor.

“De la desfiinţarea CNATDCU la prescrierea în termen de 3 ani a numeroase abateri de la etica universitară, plus, ca bonus, simplificarea procesului prin care se poate renunţa la titlul de doctor, Sorin Cîmpeanu a făcut totul pentru a încuraja furtul în învăţământul superior”, a mai scris Drulă.

La rândul său, deputatul Stelian Ion, fost ministrul al Justiţiei, îi solicită public preşedintelui Klaus Iohannis să nu permită adoptarea proiectelor în forma supusă dezbaterii publice şi să se asigure că în aplicarea proiectului “România Educată” nu intervin “interese personale” ale unor decidenţi politici.

„Îi solicit public preşedintelui Iohannis să intervină în acest conflict cel puţin moral, în care decidenţii importanţi în elaborarea şi promovarea legilor educaţiei – premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Sorin Cîmpeanu – sunt acuzaţi că au plagiat în lucrările de doctorat. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că ‘Guvernul întreprinde în această perioadă paşi concreţi pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată’. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit preşedintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate”, a scris și Stelian Ion pe Facebook.

El a adăugat că tezele de doctorat ale premierului Ciucă şi ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice şi trebuie “de urgenţă” analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public.

În august 2021, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a sesizat Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară cu solicitarea de analiză/verificare a conformităţii propriei teze de doctorat, inclusiv prin raportare la analiza întregii sale activităţi ştiinţifice “aşa cum este prezentată în lista cu lucrări ştiinţifice disponibilă public” pe site-ul instituţiei de învăţământ superior. 

Controlul plagiatului comis de Ciucă, blocat de un judecător care apoi s-a pensionat rapid; anticipat

Cât privește plagiatul lui Ciucă, acesta a rușit să blocheze în justiție orice demers de control a tezei. Astfel, judecătorul Marius Iosif a anulat dintr-un foc toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul premierului, apoi a depus la CSM cererea de pensionare anticipată, care i-a fost aprobată imediat.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, la sfârșitul lunii iulie, decretul de pensionare a judecătorului Marius Iosif, cel care a anulat toate sesizările de plagiat depuse, în cazul premierului Nicolae Ciucă, la Consiliul de Analiză a Titlurilor Universitare (CNATDCU).

Marius Iosif – sursă foto Facebook

G4Media a dezvăluit cum a fost direcționat dosarul lui Ciucă pe masa judecătorului Iosif: pentru a fi trucat procesul de repartizare aleatorie, a fost folosită metoda „coperta”, cunoscută de mai multă vreme în sistemul judiciar.

Grație ministrului Educației susținut de președintele Iohannis, premierul Ciucă va încasa în continuare sporul de doctorat, alături de pensia specială din Armată – cumulată cu leafa de șef al Guvernului.

Cîmpeanu, 10 argumente pentru desființarea CNATDCU – sau cum îl salvează de plagiat, prin lege, pe premierul Ciucă
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv