Alianța USR PLUS recomandă Guvernului crearea un punct unic de informare cu privire la evoluția crizei de coronavirus în România.

Iată precizările USR-PLUS:

„În acest moment, Ministerul Sănătății, INSP, Ministerul Afacerilor Interne, DSU și Grupul de Comunicare Strategică comunică separat informații de criză, iar site-urile nu sunt actualizate în timp real și nu sunt uniforme. De exemplu, pe site-ul Ministerului Sănătații scrie că oamenii trebuie să mențină o distanță de 1,5 metri, deși Raed Arafat a anunțat că distanța trebuie să fie de 4 metri.

Este nevoie de un website guvernamental care să fie punctul de informare unic în criza Coronavirus, actualizat în timp real care să conțină cel puțin următoarele informații:
– traduceri ale sfaturilor și ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății, infografice și clipuri video
– măsurile luate de autoritățile românești care privesc limitările de circulație decise, carantina sau autoizolarea, actualizate în timp real
– răspunsuri la cele mai frecvente întrebări și atenționarea cu privire la dezinformările apărute în rețelele sociale
– harta în timp real a cazurilor din România aflată acum pe siteul INSP
– procedurile pe care trebuie să le urmeze cetățenii care suspectează că s-au infectat cu virusul SARS-COV-2
– numerele de telefon pentru informare sau consiliere psihologică
– ghiduri și informații pentru cetățeni, companii, personal medical, unități sanitare, personal public și privat esențial
– date și statistici oficiale
– materialele de informare să se regăsească și în format bun de print (format mare) pentru unități sanitare, asociații de proprietare, magazine etc.

Site-ul să fie primul care apare în căutarea google după cuvinte cheie în română asociate crizei coronavirus.

În această perioadă, Alianța USR PLUS cere autorităților transparență în ceea ce privește monitorizarea cazurilor, inventarul echipamentelor, precum și toate achizițiile.
Doar transparența previne panica în rândul cetățenilor și limitează posibilitatea răspândirii de știri și informații false”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version