Guvernul Cioloș este pe cale să rămână fără un nou membru, după ce verdictul pe sesizarea de plagiat în teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă va fi dată “la sfârșitul acestei luni, cel mai târziu la începutul lunii viitoare”, potrivit noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru

toba

Într-o intervenție telefonică dată luni seară la Antena 3, Mircea Dumitru a confirmat, totodată, că îi va cere demisia colegului său din Guvern, Petre Tobă, dacă se va constata că a plagiat.

Întrebat dacă a discutat cu el pe acest subiect, ministrul Dumitru a precizat că s-au întâlnit la ultima ședință a Executivului dar că acesta nu a abordat o discuție pe tema plagiatului.

Declarația lui Mircea Dumitru a survenit după ce tot luni, într-un interviu pentru Revista 22, a spus că mai degrabă va pleca din Guvern decât să fie coleg cu un ministru care şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

Curaj, o rușine

Antecesorul lui Mircea Dumitru la conducerea Ministerului Educației, Adrian Curaj, l-a salvat cât a putut de mult pe Tobă: i-a revocat pe membrii Comisiei de Etică la începutul lui decembrie 2015, exact cu o zi înainte de a da verdictul pe plagiatul ministrului de Interne. Apoi a tras de timp luni întregi cu elaborarea proiectelor de modificare a legislației privind doctoratele și rezolvarea cazurilor de plagiat.

Și iată că au trecut 8 luni, timp în care Tobă și-a văzut nestingherit de mandatul de ministru.

Petre Tobă a plagiat teza de doctorat într-o manieră rudimentară, copiind “nu blocuri, ci munți de texte”, susține profesorul universitar Dumitru Sandu, membru în Comisia de Etică a Universității din București, într-un raport elaborat în nume personal și publicat în ianuarie pe pressone.ro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version