Ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat miercuri la ora 23.00, într-o conferință de presă comună cu secretarul de stat în MAI,Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), că există și în românia un caz de infecție cu coronavirus. 

“Avem primul caz de infectare cu Covid19 pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună”, a spus Costache.

Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, dintr-o localitate din județul Gorj, care a fost la vânătoare cu italianul de 71 de ani confirmat cu virusul COVID-19 în țara natală.

Între timp, alte 7 persoane din familia tânărului rămân izolate la domiciliu. Totodată, 51 de persoane sunt izolate la domiciliu și rămân în carantină.

La rândul său, Raed Arafat a precizat: “Pacientul este într-o stare bună și nu are simptome în acest moment, nu prezintă febră, nu prezintă tuse. Va fi transportat cu o izoletă de la domiciliu la spitalul Matei Balș, unde va ajunge în 4-5 ore. În casa respectivă mai sunt 7 persoane și toate au fost testate negativ. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, timp de 14 zile și li se va asigura tot ceea ce este necesar. Peste 14 zile vor fi din nou testați, iar dacă apar simptome la vreunul dintre ei mai devreme de 14 zile, va fi imediat internat.”

 
 Autoritățile sanitare mai au în lucru, în acest moment, 33 de teste ale unor persoane din zona unde a fost confirmat primul caz.

Se încearcă acum să se stabilească toate persoanele cu care a intrat în contact în ultima perioadă bărbatul diagnosticat cu infecție cu coronavirus, pentru a le testa și izola, dacă va fi cazul

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version