Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu managerii de spitale, luni la ora 13.00, la Palatul Victoria, pe tema salariile angajaţilor din sănătate, care protestează de o săptămână și amenință cu greva generală, dacă nu le vor fi întregite sporurile tăiate. 

Dăncilă le-a cerut săptămâna trecută miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor să găsească urgent soluţii.

 

După discuţii la Ministerul de Finanţe, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a aruncat în sarcina managerilor de spitalele rezolvarea problemei sporurilor.

Astfel, ei trebuie să găsească soluţiile de redistribuire a sporurilor, astfel încât angajaţii să nu piardă la salariu.

„Nu a fost o discuţie legată despre salarii, am avut multe alte teme. Bugetul este foarte clar. Avem majorările salariale şi încadrarea în 30% sporuri, este rândul managerilor să fie manageri. Am verificat activitatea unor spitale, este inadmisibil să nu facă până acum contracte cu CNAS. Voi continua acest tip de evaluări”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a precizat că scăderile salariale au afectat aproximativ 10% din totalul personalului medical, iar în cazul celorlalţi angajaţi vorbim despre „majorări semnificative”.

Premierul Dăncilă i-a achemat acum la Guvern pe managerii spitalelor, pentru a-i convinge să le dea angajaților sporuri din banii spitalelor. 

Federaţia Sanitas au anunţat, joi, că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni.

Din cauza „haosului din sănătate” în urma aplicării salarizării unitare, unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version