Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că, luni seara, virusul West Nile a făcut o nouă victimă astfel că numărul românilor uciși de teribila maladie în ultimele luni a crescut la șase.

Original Title: Aa_FC2_10a8.jpg

Deocamdată nu se cunosc detalii despre persoana care a murit luni sau spitalul în care a survenit decesul, însă autoritățile au decis că este momentul de a se lua mai multe măsuri preventive.

Astfel, unele centre de transfuzie sanguină nu mai primesc donatori din localitățile în care au fost confirmate astfel de cazuri, și aici vorbim despre 65 de români descoperiți cu virusul West Nile, 65 de români care provin, în majoritate, din București, Brăila sau Ialomița.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății atrage atenția în legătură cu posibilitatea ca toate persoanele care vor suferi intervenții chirurgicale să fie testate în prealabil pentru a se evita o eventuală contaminare.

De asemenea, se vorbește despre posibilitatea ca la toate intervențiile chirurgicale munca medicilor să fie îngreunată, dar Ministerul Sănătății dă asigurări că nicio operație nu va fi amânată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version