Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Curtea de Apel București decide dacă va fi redeschis dosarul „10 August” / POLITICĂ: Orban anunță prelungirea, „cel mai probabil”, a stării de alertă / Va fi a 4-a lună de atfel de restricții, după cele 2 luni de stare de urgență /  ANM: Cod Galben de ploi torențiale, până luni seară /

 

Breaking News:
 

Vlad Voiculescu: Este multă corupție în sistemul sanitar ce opune rezistență la orice schimbare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că că există multă corupție în sistemul medical, sistem care are o “rezistență deosebită la orice fel de schimbare”.

Ministrul Vlad Voiculescu, în echipament, la Unitatea de arși de la Spitalul Floreasca
Ministrul Vlad Voiculescu, în echipament, la Unitatea de arși de la Spitalul Floreasca

“Este multă corupție. Se simte la fiecare pas. Ideea subfinanțării sistemului sanitar este valabilă în anumite sectoare. Dacă vorbim despre investiții trebuie să ne uităm cum au fost făcute aceste investiții în sănătate”, a spus ministrul Sănătății, joi seara, la Digi 24.

“Sistemul sanitar în orice țară nu numai în România are o rezistență în sine ca orice sistem. Sistemul sanitar, da, are o rezistență deosebită la orice fel de schimbare”, a adăugat el.

Vlad Voiculescu a declarat că nu regretă că a acceptat funcția de ministrul al Sănătății, întrucât acest lucru reprezintă cea mai mare provocare a vieții sale.

“Nu, nu, este cea mai mare provocare a vieții mele de până acum, este o provocare profesională pe care nu mi-am imaginat-o, nu am dormit niciodată mai puțin decât acum și nu am muncit niciodată mai mult, nu am fost niciodată mai încântat de a-mi dărui întregul timp, întreaga mea energie și pricepere pentru a ajuta oameni”, a adăugat ministrul.

Unul dintre indicatorii de performanță ai managerilor de spital va consta în feedback-ul primit din partea pacienților. În opinia sa, unul dintre managerii foarte buni este cel al Spitalului Militar.

Este esențial să se curețe corpul profesional

Vlad Voiculescu, consideră că este esențială curățarea corpului profesional din sănătate, iar medicii ar trebui să facă în acest sens front comun cu ministerul.

“Cred că este esențial ca corpul profesional să se curețe pe sine și este esențial ca medicii care vor o schimbare în sistemul de sănătate să facă un front comun și noi cu siguranță le suntem aliați”, a precizat ministrul Sănătății.

13 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv