În urma atacurilor de la Paris, de vinerea trecută, este tot mai evident faptul că civilizaţia vestică este în război cu grupările jihadiste.

pool_1024x550

UPDATE (14.36): Armata din Mali a luat cu asalt hotelul. Cel puţin 80 de ostatici au fost eliberaţi, printre care şi 12 membri ai Air France. Operaţiunea continuă. Teroriştii sunt membri ai grupării religioase Ansar al-Din.

 

UPDATE (13.09): Hotelul a fost încercuit de soldaţi francezi care, din 2013, ajută armata din Mali în lupta împotriva jihadiştilor. Mai mulţi ostatici au fost eliberaţi, în principal cei care ştiau să recite versuri din Coran. Cel puţin trei persoane au fost ucise, respectiv un cetăţean francez şi doi angajaţi ai hotelului.

 

Peste 130 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele de la Paris, dar intenţia teroriştilor era să producă un prăpăd şi mai mare. Ulterior, Franţa a bombardat ţinte importante ISIS din Siria.

Iar sfârşitul conflictului este departe. Vineri dimineaţa, aproximativ 170 de persoane, în majoritate turişti străini, au fost luate ostatice într-un hotel de lux din Mali.

Este vorba despre Hotelul Radisson, din Bamako, unde doi jihadişti au pătruns înarmaţi şi au reuşit să blocheze activitatea din întreaga clădire.

Forţele de ordine şi-au făcut rapid apariţia la faţa locului şi sunt implicate într-un schimb de focuri cu cei doi jihadişti.

Informaţia a fost confirmată atât de reprezentanţii ambasadei SUA din Mali, cât şi de cei ai hotelului, care au precizat că 140 dintre cei 170 de ostatici sunt turişti străini.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version