Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

A murit David Sassoli, președintele Parlamentului European și fost jurnalist. Era ultima lui săptămână de mandat

David Sassoli, președintele Parlamentului European după o lungă carieră în jurnalism, a murit, în dimineața de 11 ianuarie, în ultima sa săptămână de mandat la șefia acestui for. Decesul a survenit după o „complicație gravă” legată de sistemul său imunitar, a anunțat, pe Twitter, purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu moare.

David Sassoli era internat, de peste două săptămâni, într-un spital din Aviano (nordul Italiei), după ce petrecuse mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, în urma internării într-un spital italian, în 26 decembrie, pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”. El mai fusese îngrijit, la mijlocul lunii septembrie 2021, la Spitalul Civil din Strasbourg, din cauza unei pneumonii

Social-democratul italian David Sassoli a fost numit la șefia Parlamentului European, în iulie 2019, iar pe 18 ianuarie, PE urmează să aleagă un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024).

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, prim-vicepreşedintele PE, Roberta Metsola, din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, va exercita funcţia de preşedinte, până la alegerea unui succesor. De altfel, ea era deja favorită pentru a câştiga postul, în cadrul reuniunii de la Strasbourg (Franţa).

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv