Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Comisiile parlamentare continuă audierea miniștrilor Guvernului Orban II / Votul în plen va fi dat luni, 24 februarie, la ora 16.00 /

Breaking News:
 

Alegeri locale în Rusia: Partidul lui Putin a pierdut masiv din consilieri, dar tot e majoritar în Moscova

Partidul Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, a pierdut la alegerile locale de duminică aproape jumătate din locurile pe care le deținea în Consiliul local din Moscova, însă deține în continuare majoritatea, în condițiile în care numai 17,2% dintre alegători au mers la urne.

Pierderea vine după o vară de proteste masive care au vizat administrația de la Kremlin. Membrii Rusiei Unite au candidat ca independenți în Moscova, în încercarea de a se distanța, aparent, de partidul tot mai nepopular, afectat și de măsurile recente privind creșterea vârstei de pensionare și de sărăcia tot mai accentuată, scrie politico.eu.

Chiar dacă are în continuare majoritatea, rezultatele indică o pierdere pentru Partidul Rusia Unită. Astfel, candidații formațiunii au câștigat 25 de locuri din totalul de 45, ceea ce înseamnă cu 15 mai puțin față de cele 40 de mandate pe care le avea înaintea alegerilor, în condițiile în care au fost numărate 80% din voturi. Partidul Comunist a câștigat 14 mandate, în timp ce formațiunea de centru-dreapta Rusia Dreaptă a obținut 4 mandate. Deși, teoretic aceste două formațiuni sunt în opoziție față de Rusia Unită, analiștii spun că ele sunt controlate tot de Vladimir Putin.
 
Yabloko, un mic partid din epoca perestrokia, a câștigat 3 mandate. Inițial, liderul acestei formațiunii, Sergei Mitrokhin, a fost împiedicat să candideze, însă interdicția a fost eliminată de judecători după ce acesta a contestat decizia în instanță.
 
Liderul opoziției, Alexei Navalnîi le-a cerut alegătorilor să „voteze inteligent”, în lipsa candidaților opoziției, pe candidații care sunt cel mai bine plasați în confrutarea cu oamenii Kremlinului. „Astăzi noi luptăm pentru a sparge monopolul Rusiei Unite”, a spus el. 
 
De altfel, rezultatele votului vor fi urmărite, potrivit analiştilor, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2021 şi vor influenţa viitorul politic al Rusiei, la începutul celui de-al treilea deceniu de când se află la putere preşedintele Putin.
39 Shares