De mai bine de o săptămână se poate spune că Belgia trăieşte sub teroare, numeroase efective ale armatei sălăşluind pe străzile celor mai importante oraşe, în frunte cu capitala Bruxelles.

Salah Abdeslam, unul dintre cei mai cautati oameni din lume in acest moment
Salah Abdeslam, unul dintre cei mai cautati oameni din lume in acest moment

Asta şi pentru că, după atacurile de la Paris, s-a spus că următoarea ţintă a teroriştilor ISIS ar putea fi Bruxelles, mai ales că la Bruxelles există clădiri precum Consiliul Uniunii Europene.

21 de suspecţi au fost deja reţinuţi, însă autorităţile belgiene anunţă că cel puţin încă 10 terorişti puternic înarmaţi se mai adăpostesc în zone importante ale Belgiei.

Printre cei vizaţi se află şi Salah Abdeslam, unul dintre liderii atacurilor de la Paris. Didier Reynders, ministrul belgian de Externe, a anunţat că “s-au primit foarte multe piste în legătură cu locul în care s-ar putea afla Salah Abdeslam. Sperăm că el va fi capturat cât mai curând”.

1.000 de soldaţi belgieni au fost masaţi numai în zona Bruxelles-ului, iar Reynders atrage atenţia că “cu aceşti terorişti nu este de glumit. Sunt extrem de înarmaţi, au foarte multe pistoale-mitralieră Kalaşnikov şi numeroase dispozitive explozive care să fie folosite în atacuri sinucigaşe. Cele mai mari pericole sunt în zonele aglomerate, cum ar fi centrele comerciale, şi în mijloacele de transport în comun, astfel că recomandăm cetăţenilor să evite pe cât posibile asemenea zone până la noi informaţii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version