Seria alarmelor teroriste continuă, ultima ţintă fiind consulatul Olandei de la Istanbul.

hollanda_kralligi_istanbul_baskonsoloslugu_900

După atacul de marţi, de la Bruxelles, întreaga Europă scuipă în sân pentru a nu fi pe lista teroriştilor. Deşi lucrurile par că se liniştesc la Bruxelles, după ce a fost reţinut şi Najim Laachraoui, al treilea atacator de pe Aeroportul Zaventem, valul de tensiune s-a propagat spre est.

Mai întâi, miercuri dimineaţa, o alarmă teroristă a făcut ca aeroportul din Toulouse să fie evacuat. Forţele de ordine au descoperit un colet suspect, pe care l-au şi detonat controlat înainte ca lucrurile să revină la normal.

Ultima alarmă teroristă vine, însă, din Turcia, ţară deja greu încercată. Concret, reprezentanţii Consulatului Olandei de la Istanbul au anunţat că închidă unitatea din cauza unei ameninţări. De asemenea, diplomaţii olandezi au recomandat cetăţenilor olandezi aflaţi la Istanbul să evite drumurile către consulat şi, pe cât posibil, să rămână în propriile locuinţe.

Situaţia este extrem de complicată dacă ne gândim că preşedintele României, Klaus Iohannis, se află şi el în această perioadă în Turcia, într-o vizită oficială. Deocamdată nu s-au oferit detalii în legătură cu natura ameninţării primite de diplomaii olandezi.

Turcia a fost, în ultimele luni, scena mai multor atacuri sinucigaşe, majoritatea puse la cale de simpatizanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan. La Istanbul, în urmă cu patru zile, patru persoane au murit şi 39 au fost rănite, după ce o bombă a explodat pe Bulevardul Istiklal.

În ianuarie, tot la Istanbul, 10 persoane au murit şi 15 au fost rănite în urma unui atac pus la cale de un sirian înregistrat în Turcia ca refugiat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version