Acuzată că a fugit în Costa Rica, pentru a nu fi trasă la răspundere pentru dosarele penale în care a fost implicată în România, Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a precizat că nu se pune problema de așa ceva, dar a recunoscut că cel puțin pentru moment nu se poate întoarce în țară.

Alina Bica a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin intermediul avocaților, mai multe documente care ar demonstra că nu se poate deplasa din Costa Rica în România.

Nu se cunosc foarte multe detalii despre starea Alinei Bica, dar avocata Maria Vasii, una dintre apropiatele fostei șefe a DIICOT, a prezentat la România TV un scenariu demn de un roman polițist.

Avocata susține că “din informațiile mele, din surse credibile, dar pe care trebuie să le luați ca zvonuri, doamna Alina Bica a fost victima unui atentat produs la Londra înainte de a ajunge în Costa Rica. A fost implicată într-un accident de circulație care, nu știu cum să vă spun, nu a părut să fie chiar un accident ci mai degrabă o încercare a cuiva să-i viața doamnei Bica. Să nu uităm că doamna Bica a instrumentat dosare importante și sunt sigură că există multe persoane care și-ar dori ca doamna Bica să nu ajungă vie în fața magistraților și procurorilor sau vor să se răzbune. Oricum, înțeleg că doamna Bica a suferit traumatisme grave la coloană în urma acelui accident ciudat și atunci s-a decis să nu se mai întoarcă în țară. A plecat în Costa Rica pentru a se proteja și înțeleg că este în imposibilitate de a se deplasa pentru cel puțin opt săptămâni”.

Vă reamintim că Alina Bica a încasat o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în noiembrie 2016, pentru favorizarea făptuitorului, și urma să se dea o decizie finală în dosarul respectiv, înainte ca fosta șefă a DIICOT să dispară fără urmă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version