Republica Moldova traversează o criză politică fără precedent din cauza luptei surde duse între proeuropeni şi comunişti.

sursa foto moldova.org
sursa foto moldovaorg

Moldova nu are încă un primministru din cauza faptului că proeuropenii, conduşi de preşedintele Nicolae Timofti, nu reuşesc să-şi instaleze favoritul. Demersurile lor sunt blocate constant la nivel de Parlament de influenţa avută de olihargul Vladimir Plahotniuc. Acesta, susţinut practic de Moscova, se vrea premier cu orice preţ.

Dacă în România subiectul este urmărit cu mare atenţie, părerea unanimă fiind că Moldova are nevoie de o majoritate proeuropeană, americanii, în schimb, nu par foarte interesaţi de subiect.

De altfel, James Pettit, ambasadorul SUA în Moldova, a anunţat, pentru realitatea.md, că “SUA nu îşi doresc decât stabilitate pentru Republica Moldova. Noi nu susţinem o anumită persoană, nu avem acest drept. Dar dacă nu este guvernare, nu este stabilitate”.

Mai mult, Pettit are numai cuvinte de laudă la adresa “comunistului” Vladimir Plahotniuc. “Îl cunosc pe domnul Plahotniuc. Este un politician influent, de succes şi aş spune că unul foarte convingător”, a spus Pettit despre primvicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version