După scrutinul general de duminică din Mexic, noul preşedintele ales este Andrés Manuel Lopez Obrador.
Obrador a fost felicitat de omologul său american Donald Trump şi de premierul canadian Justin Trudeau, după victoria clară obținută de candidatul de stânga!
Andrés Manuel Lopez Obrador

Trump a scris pe Twitter: “Felicitări lui Andrés Manuel Lopez Obrador pentru alegerea ca Preşedinte al Mexicului. Aştept cu mare nerăbdare să lucrez cu el. Sunt multe de făcut în beneficiul atât al Statelor Unite, cât şi al Mexicului!”

Reamintim că predecesorul lui Obrador, preşedintele în funcţie Enrique Pena Nieto, şi-a anulat în două rânduri vizita prevăzută la Washington, din cauza presiunilor lui Donald Trump pentru ca Mexicul să contribuie financiar la construirea zidului de 3.200 km la graniţă, pe care miliardarul american ajuns președinte l-a promis în campania sa.

Tot pe Twitter l-a felicitat și tânărul premier canadian Justin Trudeau:

“În numele guvernul canadian, îl felicit pe Andrés Manuel López Obrador pentru alegerea sa ca viitor preşedinte al Mexicului. Canada şi Mexic sunt prieteni apropiaţi şi parteneri de lungă durată. Împărtăşim obiective comune (…) şi o relaţie comercială reciproc profitabilă, invidiată de restul lumii, reflectată în efortul nostru comun de a aduce la zi Acordul nord-american de liber-schimb pentru secolul al XXI-lea.”

Potrivit autorităţii electorale mexicane, candidatul populist de stânga Andres Manuel Lopez Obrador a fost ales preşedinte al Mexicului cu cel puţin 53% din voturi. O proiecţie bazată pe numărarea voturilor în 7.800 de secţii reprezentative confirmă victoria lui Lopez Obrador cu un scor între 53% şi 53,8% din voturi, a anunţat preşedintele Institutului Naţional Electoral, Lorenzo Cordova, citat de dpa, transmite AGERPRES.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version