Forţele speciale franceze RAID au demarat o amplă acţiune ce vizează mai multe locaţii din periferira pariziană Saint Denis.

4812332_9_ddb6_des-militaires-appeles-en-renfort-a_b5f97d775eabc6c5eb0e95c3ff116396

Acţiunea are ca scop neutralizarea mai multor terorişti despre care se spune că au fost implicaţi în atentatele de vineri seara. Principala ţintă este chiar cetăţeanul belgian Abdelhamid Abaaoud, “creierul” atacului de săptămâna trecută.

Autorităţile au decis să închidă toate instituţiile din Saint Denis. Mijloacele de transport în comun care deservesc această periferie au fost oprite. De asemenea, li s-a recomandat oamenilor să nu iasă din case.

Primele informaţii arată că, după mai multe schimburi de focuri, doi dintre terorişti au fost ucişi. O a treia persoană, o femeie, a decis să se arunce în aer într-o acţiune ce a produs şi rănirea mai multor soldaţi.

Raidul de miercuri dimineaţă este doar un episod din ofensiva anunţată de autorităţile franceze împotriva terorismului.

Vinerea trecută, aproape o duzină de terorişti au produs mai multe atacuri simultane în Paris. Peste 130 de persoane şi-au pierdut viaţa în acele incidente, iar 350 au fost rănite.

Obiectivul teroriştilor era, însă, unul mult mai îndrăzneţ. Ei ar fi vrut să ajungă în tribunele Stade de France, unde se disputa amicalul Franţa – Germania, confruntare la care asista inclusiv preşedintele Franţei, Francois Hollande.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version