Atacurile teroriste au ajuns şi în Canada, cel puţin şase persoane fiind ucise în urma unei lovituri asupra Centrului cultural islamic din Quebec.

4d34ae35-793c-472d-be26-501fe528ae99_ORIGINAL

Sute de persoane se aflau în clădirea respectivă, duminică seara, într-un moment în care doi bărbaţi înarmaţi şi cu cagule pe faţă au intrat şi au început să tragă în stânga şi în dreapta.

Incidentul s-a produs la sfârşitul rugăciunii de duminică seara. Cel puţin şase persoane au fost ucise şi opt rănite. Premierul canadian Justin Trudeau a calificat atacul drept unul terorist şi a precizat că “este sfâşietor să vedem că un astfel de gest de violenţă fără sens a fost comis. Condamnăm acest atentat împotriva musulmanilor care se aflau într-un loc de cult şi de refugiu”.

Şeful poliţiei din Quebec a dat asigurări că deja au fost prinşi doi suspecţi, în timp de Trudeau a continuat să-i asigure pe musulmanii din Canada că “toleranţa religioasă este o valoare dragă nouă” şi că “musulmanii canadieni constituie un element important din fibra noastră naţională, iar gesturi fără sens ca acesta nu îşi au locul în comunităţile noastre, în oraşele noastre şi în ţara noastră”.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version