Imaginile cu răniții sunt cutremurătoare, Poliția face apel la cei care le-au surprins să nu le difuzeze!

UPDATE: Peste 13 morți și peste 100 de răniți spitalizați este bilanțului de vineri dimineață al Poliției catalane!

În centrul Barcelonei a avut loc joi la ora 18.30 un atac terorist: o furgonetă albă a intrat cu viteză în mulțimea aflată pe zona pietonală a bulevardului La Rambla. 

UPDATE vineri, 18 august: Poliția spaniolă a anunțat joi noaptea că a ucis cinci teroriști la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona. Cei cinci au intrat cu un autovehicul în pietoni și au rănit șase oameni, printre care și un polițist. Poliția suspectează o legătură cu atentatul de joi.

UPDATE joi, 17 august, ora 22.40: Stat Islamic (ISIS) a revendicat atentatul.

UPDATE 22.30: Premierul provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a anunțat că poliția l-a arestat pe cel pentru care difuzase deja  fotografia: Driss Oukabir, un tânăr de origine magrebiană din Marsilia și rezident legal în Spania.

Un alt suspect, care a trecut de un baraj rutier lovind un polițist cu vehiculul pe care îl conducea, a fost găsit ceva mai târziu mort în autovehicul, la câțiva kilometri de locul unde polițiștii au tras asupra sa în încercarea de a-l opri. 

Șoferul furgonetei albe încă nu a fost prins.

UPDATE: Unul dintre atentatori a fost identificat.El este Driss Oukabir, un islamist, cel care a închiriat duba care a intrat în oameni. El Pais a difuzat poza și nume lui, pentru ca fugarul să poată fi prins mai ușor. 

sursă foto newsskycom

UPDATE: MAE precizează că nu sunt cetăţeni români printre victimele atacului.

La Rambla este cel mai important bulevard din oraș, lățimea lui având circa 15 metri, cu o mare zonă pietonală în mijloc.

Autoutilitara a pătruns cu viteză în zona pietonală și a lovit pietoni pe o distanţă de aproximativ 600 de metri, până s-a oprit într-un chioșc.

Au fost auzite și focuri de armă. Cei doi ocupanți ai furgonetei au fugit și au luat ostatici într-un restaurant turcesc.

Poliția catalană vorbește despre doi atacatori. Zona este încercuită de forțele de ordine. Martori spun că atacatorii au mitraliere.

Zona este închisă circulației, inclusiv cea pietonală, liniile de metrou sunt și ele blocate.

Toate persoanele aflate în restaurantele sau barurile de pe bulevard au primit interdicția de a ieși, ca măsură de protecție. De asemenea, ei nu trebuie să folosească telefoanele mobile.

Poliția a făcut apel la cei care au surprins imagini cu răniții întinși pe jos să nu le facă publice. Imaginile sunt cutremurătoare.

Într-un gest de solidaritate, taximetriștii au afișat pe parbriz anunțul că transportă gratuit oamenii îngrijorați. 

Mariano Rajoy, premierul Spaniei, a scris pe Twitter următorul mesaj:

Sunt în contact cu serviciile de securitate. Prioritatea este acordarea de îngrijiri medicale persoanelor rănite şi facilitarea activităţilor serviciilor de securitate“. 

În aceste zile au loc sărbătorile orașului Barcelona, fiecare cartier având propriile evenimente, meșteșugari care ies pe străzi, astfel că sunt foarte mulți turiști.

În acest context vă invităm să mai citiți și…

MAE: Un român a fost rănit în atentatul de la Barcelona
Real Madrid îşi exprimă tristeţea cu privire la atentatul terorist din Barcelona. Mesaje de solidaritate și de la alți mari sportivi
UPDATE! Atac terorist la Barcelona: Unul dintre teroriști a fost identificat și arestat
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version