Uniunea Europeană trece printr-un nou moment de alertă maximă, după ce vineri a avut loc un incident grav la intrarea în Muzeul Luvru, din Paris.

sursa foto france24.com
sursa foto france24.com

Unul dintre soldaţii care asigură paza obiectivului turistic respectiv a fost obligat să împuşte un bărbat care i-a atacat un coleg cu un cuţit şi se îndrepta periculos spre el.

Agresorul nu s-a oprit la avertismentele soldatului şi a fost rănit grav prin împuşcarea. Deocamdată nu se cunosc foarte multe alte detalii despre incident, dar presa locală susţine că teroristul intenţiona să intre cu un geamantan în muzeu, existând posibilitatea ca bărbatul să aibă în geantă un dispozitiv exploziv.

Ministrul de Interne al Franţei a catalogat incidentul drept unul extrem de serios. Dispozitivul de soldaţi din zonă a fost suplimentat, efectuându-se verificări pentru a vedea dacă nu cumva există şi alţi posibili agresori.

Muzeul Luvru a fost evacuat şi închis temporar, aceeaşi decizie fiind luată şi în legătură cu staţia de metrou care deserveşte, practic, respectivul obiectiv turistic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version