La mai bine de la o lună de la producerea acestui incident, în mediul online au apărut primele imagini cu inginerul român răpit în Libia.

Bărbatul apare în imagini alături de un inginer din Libia, cei doi fiind răpiți de persoane necunoscute la mijlocul lunii iulie, într-un moment în care se pregăteau să părăsească zona în care erau cazați.

În total au fost răpite patru persoane, un cetățean român și trei din Libia, dar ulterior doi libieni au fost eliberați.

Românul și libianul rămași sub controlul jihadiștilor apar în filmare undeva în deșert, alături de o mașină de teren. În total sunt trei răpitori, unul aflat la volanul mașinii de teren și ceilalți doi în spatele persoanelor răpite, purtând arme.

Inginerul libian transmite un mesaj în limba arabă și solicită intervenția autorităților locale, a Companiei Naționale a Petrolului din Libia și a firmei pentru care lucrau la momentul în care au fost răpiți.

Se susține că menținerea lor în custodia jihadiștilor îi afectează fizic și moral și se solicită luarea de măsuri urgente pentru eliberarea lor, asta în ciuda faptului că nu se vorbește despre vreo anumită sumă de bani.

Înregistrarea a ajuns și la specialiștii de la Ministerul Afacerilor Externe care anunță că vor verifica veridicitatea ei și că se menține legătura constantă cu autoritățile libiene, cu compania pentru care lucra românul, dar și cu familia acestuia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version