Deşi am fi crezut că mai toată Europa este împotriva imigranţilor, mii de austrieci s-au adunat, duminică, la graniţa cu Italia pentru a protesta împotriva deciziilor luate contra migranţilor.

austria

Protestul vine ca urmare a deciziei luate de ministrul Apărării de a trimite trupe de soldaţi la graniţa cu Italia pentru monitorizarea graniţei.

Oamenii sunt nemulţumiţi de modul în care li se îngrădeşte migranţilor dreptul la libera circulaţie, dar şi împotriva deciziei guvernului austriac de a susţine eforturile Greciei de a trimite înapoi în Turcia câteva mii de migranţi.

Acţiunea de protest de duminică a degenerat rapid. Oamenii s-au luat la bătaie cu poliţiştii şi au aruncat spre aceştia cu pietre şi sticle. Forţele de ordine au fost obligate să facă apel la bastoane şi spray-uri lacrimogene pentru a linişti situaţia.

Italia a primit mai multe avertismente din partea Uniunii Europene că ar trebui să întreprindă demersurile necesare pentru identificare tuturor migranţilor care ajung în această ţară.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version