Relaţia dintre ţările occidentale şi Federaţia Rusă este mai încinsă ca niciodată.

karakaev5501-1450273955

Alianţii Nord-Atlantici îşi iau toate măsurile de siguranţă, după expansiunea Rusiei în Ucraina şi în Peninsula Crimeea, dar oamenii lui Putin se dau loviţi şi susţin că, de fapt, acţiunile NATO au rol ofensiv şi se vor a fi o ameninţare la adresa Moscovei.

Prin prisma aşezării geografice, România a fost azvârlită de NATO în linia I a luptelor, astfel că baza de la Mihail Kogălniceanu este deja la discreţia americanilor care au construit şi un sistem anti-rachetă la Deveselu.

Însă ruşii sunt mai convinşi ca niciodată că sistemul respectiv este … “floare la ureche”. Anunţul care ar trebui să ne dea fiori a fost făcut chiar de Serghei Karakaiev, comandantul Forţelor strategice din Rusia.

Acesta susţine că “sistemele antirachetă din ţările aflate în Europa de Est ascund intenţiile SUA de a dobândi superioritatea militară în zonă. Adevăratul scop al acestor sistem este neutralizarea potenţialului nuclear al altor state, inclusiv al Rusiei. Nu ne rămâne decât să ne dezvoltăm şi noi propriile sisteme antirachetă. Şi vă asigur că, conform evaluărilor făcute de specialişti, sistemele antirachetă americane din România şi Polonia, aflate în curs de instalare, nu ne pot face faţă. Nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unităţi strategice ruse”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version